-->

Τσιόδρας: «Οι μετανάστες είναι τμήμα της κοινωνίας. Χρειάζεται να πάνε στα σχολεία μας και θεωρώ ότι η διαφορετικότητα που αντικρίζουμε είναι θαυμάσια»

Στο πλαίσιο συνέντευξης με αφορμή το 27ο συνέδριο τῆς Ευρωπαϊκής Κοινότητας Κλινικής Βιολογίας και μεταδοτικών ασθενειών ποὺ έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017, ο κ. Σωτήριος Τσιόδρας δήλωσε ότι σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παρείχαν ιατρική βοήθεια στις εγκαταστάσεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και την ενδοχώρα.

Επίσης, σημείωσε ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες αποτελούν πλέον τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ότι τα παιδιά τους φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Θεωρεί θαυμάσια την διαφορετικότητα στην κοινωνία μας όπως πλέον διαμορφώνεται και χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολυ φιλόξενο λαό.

«Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τις ΜΚΟ για πρωτοβάθμια περίθαλψη σε υπηρεσίες υγείας εντός των εγκαταστάσεων φιλοξενίας, ειδικά στα νησιά που είναι συνωστισμένα τώρα και στην ηπειρωτική χώρα»


«Πιστεύουμε ότι είναι μέρος της κοινωνίας μας και τους δεχόμαστε στα σχολεία μας για να εκπαιδεύονται τα παιδιά τους. Πρέπει να πάνε στο σχολείο και για αυτό είναι εκεί, για να γίνουν μέρος της χώρας και πιστεύω ότι η διαφορετικότητα που βλέπουμε είναι καταπληκτική. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ φιλόξενος».

Δείτε το βίντεο: