-->

Θεσσαλονίκη: «Αντάρτικο» πιστών ενώ ο κορονοϊός παραμονεύει – Απίστευτες εικόνες σε εκκλησίες

Λες και τους είπαν… σπεύσατε στις εκκλησίες! Ουρές έξω από ναούς στην Θεσσαλονίκη παρόλο που ο κορονοϊός… καραδοκεί και οι ειδικοί λένε συνεχώς πως πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους συνωστισμός.

Εικόνες απίστευτες στην Θεσσαλονίκη, εικόνες που προκαλούν οργή. Τι κι αν έχουν “κυκλώσει” στην κυβέρνηση αυτές τις μέρες που ζούμε ως τις πιο κρίσιμες;

Τι κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο του διάγγελμα είπε πως η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος στην κρίση της πανδημίας; Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στην Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι έξω από εκκλησίες, ενώ ο κορονοϊός καραδοκεί!

Στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών στη συμπρωτεύουσα μαζεύτηκαν πιστοί και περιμένουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί πως οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί έως τις 28/04!

Ενώ έχει… μαλλιάσει η γλώσσα των ειδικών να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες…

Θεσσαλονίκη: Προσκυνούν… στα εκκλησάκια

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr, πλήθος κόσμου τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Αναλογίες είναι οι εικόνες που σημειώνονται και σε άλλα σημεία.

Οι πιστοί μπαίνοντας στο εκκλησάκι, προσκυνούν την εικόνα η οποία στη συνέχεια καθαρίζεται με οινόπνευμα, ανάβουν ένα κεράκι, φεύγοντας παίρνουν ροδοπέταλα από το καλάθι που έχει στηθεί απέξω και στη συνέχεια αποχωρούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Έτσι λοιπόν, οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Με πληροφορίες από: seleo.gr / grtimes.gr.