-->

Πώς θα εορταστεί το Ραμαζάνι στην Ελλάδα – Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εορτασμό του Ραμαζανίου από τους Μουσουλμάνους, εν μέσω κορονοϊού.

Τον τρόπο τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, ορίζει το υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Άλλωστε, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο νόμος για την απαγόρευση προσέλευσης των φυσικών προσώπων σ’ όλους τους χώρους λατρείας – ανεξαρτήτως θρησκείας.

Συνεπώς, επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο, οι προσευχές των Μουσουλμάνων μπορούν να τελούνται μόνο κατ’ οίκον.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρύτερα μέτρα για την αποφυγή συναθροίσεων, το δείπνο λύσης της νηστείας (σ.σ. Ιφτάρ) επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μόνο σε σπίτια, με τη συμμετοχή όσων διαμένουν στο σπίτι – χωρίς οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (σ.σ. συγγενή, φίλο ή επισκέπτη).

Παράλληλα, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι στην Αθήνα ή σε άλλους δήμους της χώρας για την τέλεση της προσευχής.

Βεβαίως, τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να τροποποιηθούν, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτασμός του Ραμαζανίου ξεκινάει σήμερα το απόγευμα (23/4) και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 23 Μαΐου.