-->

Πέτσας: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας»

Με πλήρη αδιαφάνεια δίνονται τα χρήματα αυτά στα κανάλια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την συζήτηση του δώρου των 11 εκ. αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης με «τα προβλήματα ρευστότητας» που αντιμετωπίζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί (λες και είναι οι μόνες επιχειρήσεις) και την ανάγκη για ενημερωτική καμπάνια για τη μετάβαση στην κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά την συζήτηση της ΠΝΠ για το «δώρο» 11 εκ στους καναλάρχες της χώρας υποστήριξε ότι μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης θα διασφαλιστεί η μετάβαση στην κανονικότητα

Αναφορικά με το κόστος της εκστρατείας που ανέρχεται σε 11 εκ. ευρώ απάντησε πως «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι το πεδίο της υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Στα θέματα αυτά, οι αντιπολιτευτικές κορώνες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη».

Ενώ απαντώντας στο ζήτημα της αναβολής της υποχρέωσης πληρωμής της ετήσιας δόσης των τηλεοπτικών αδειών, που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το οφειλόμενο ποσό δεν χαρίζεται ούτε διαγράφεται αλλά η υποχρέωση πληρωμής της δόσης για το 2020 μετατίθεται χρονικά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα την καταβάλουν. Η φετινή δόση όπως είπε θα επιμεριστεί στις δόσεις των επόμενων ετών.

Ο κ. Πέτσας με επιλεκτική ευαισθησία εξήγησε ότι εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκε μείωση των εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, «οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας». Η σχετική πρόβλεψη αφορά όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της πολυφωνίας και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με την πολυφωνία και το ρόλο που παίζουν τα κανάλια στην διασφάλισή της είναι εμφανές καθημερινά από τη συχνότητα που αναδεικνύονται παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή και των μικρότερων κομμάτων που απουσιάζουν εντελώς.

Με δραματικούς τόνους έκλεισε την ομιλία του εξήγησε ότι το «δώρο στα κανάλια» είναι απαραίτητο γιατί προστατεύει τους πολίτες από τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα κατέληξε απαντώντας στην κριτική: «είναι δυνατόν να βάζουν τις κομματικές επιδιώξεις πάνω από το συλλογικό καλό;».

Πηγή: kontranews