-->

Παγκόσμιο σοκ για τον Μπόρις Τζόνσον – Στην εντατική με οξυγόνο και η Βρετανία ακυβέρνητη στην πανδημία

Επιδεινώθηκε σήμερα η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που βρίσκεται στην εντατική. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Ζήτησε να τον αντικαταστήσει ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. Μηνύματα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική μονάδα θεραπείας χτυπημένος από τον κορονοϊό. Η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εισαγωγή του στην εντατική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον έχουν επιδεινωθεί και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαθιστά «όταν αυτό είναι απαραίτητο».

«Από σήμερα το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και μετά από σχετική καθοδήγησε του ιατρικού του επιτελείου, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει :«Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του».

Οι δημοσιογράφοι στη Βρετανία πάντως καλούν την κυβέρνηση να πει την πλήρη αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον καθώς πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας και ο κόσμος πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για τα πάντα.

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του, ενώ πηγές του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Μπόρις Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ. Μύνημα συμπαράστασης στο twitter ανάρτησε και η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ο κορονοϊός θερίζει ήδη στη Βρετανία όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.000 ενώ θέμα δημιουργείται και με την διακυβέρνηση της χώρας μετά την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωνε από το πρωί πως είναι καλά και πως μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του από το νοσοκομείο, όμως η πραγματικότητα τον διέψευσε και πλέον αποτελεί ερωτηματικό ποιος κυβερνά τη Βρετανία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θύμα της οποίας έχει πέσει και ο πρωθυπουργός της.Επισήμως ο Μπόρις Τζόνσον έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και “αντικαταστάτη” του Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Κατρακυλά η στερλίνα

Η στερλίνα έπεσε απότομα σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο μετά την είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ η στερλίνα υποχωρούσε 0,3% έναντι του δολαρίου και 0,1% εναντι του ευρώ.

Πηγή: newsit