-->

Ένα λεπτό έφτασε σε μια δημοσιογράφο του BBC να πει όλη την αλήθεια για τον ιό (video)

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον κορονοϊό, μπορεί να μοιάζει κοινότυπη και παραπλανητική. Δεν επιβιώνεις της αρρώστιας αν έχεις σθένος και δύναμη χαρακτήρα κι ας το λένε αυτό οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Η ασθένεια αυτή δεν είναι ένας τρομερός ισοπεδωτής, δεν την βιώνει το ίδιο ένας φτωχός κι ένας πλούσιος. Αυτό είναι ένας μύθος που πρέπει να διαλυθεί. Όσοι αυτή την στιγμή υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, οι οδηγοί των λεωφορείων, όσοι γεμίζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, οι νοσοκόμες, όσοι εργάζονται σε γηροκομεία, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι και είναι αυτοί που παίρνουν τους μικρότερους μισθούς. Είναι αυτοί που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό. Όσοι μένουν σε πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα δυσκολευτούν πιο πολύ στην καραντίνα. Όσοι κάνουν χειρωνακτικές δουλειές, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν από το σπίτι. Αυτή η πανδημία έχει τεράστιες διακλαδώσεις όσο αφορά στην κοινωνική πρόνοια και το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας έχει τεράστιες διακλαδώσεις για την δημόσια υγεία».

Με αυτά τα λόγια και  σε ένα μόλις λεπτό η Emily Maitlis, παρουσιάστρια του BBC, μπόρεσε να περιγράψει όλες τις ανισότητες που φέρνει στην επιφάνει η πανδημία του κορονοϊού.