-->

Χαρδαλιάς: Ψήσιμο αρνιού μόνο στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς – Αυστηρά πρόστιμα

«Μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς μας», θα ψήσουμε το αρνί το Πάσχα. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε, δε, ότι «την ημέρα του Πάσχα ισχύει ότι και τις επόμενες ημέρες. «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών», προσθέτοντας ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και στις υπαίθριες συγκεντρώσεις θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση της προσπάθειας που θα κριθεί τα επόμενα 24ωρα. Κάθε προσπάθεια για συνάθροιση στις πυλωτές, για επισκέψεις στα σπίτια μπορεί να μας επιστρέψει πολλές εβδομάδες πίσω…. Εάν μέσα στο επόμενο τριήμερο δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου», προειδοποίησε.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας φάνηκε να ενοχλείται τη συζήτηση για το πότε θα ανακοινωθεί η σταδιακή άρση του περιορισμού των μέτρων, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει σήμερα είναι η πιστή τους τήρηση τους», υπογραμμίζοντας ότι «στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ανήμερα πρωταπριλιάς είχε τονίζει ότι Μόνο στο φούρνο θα έχουμε τη δυνατότητα φέτος να ψήσουμε αρνί, γιατί «δεν υπάρχει κάποιος που να βάλει να ψήσει αρνί ή κοκορέτσι και να μην μαζευτεί η γειτονιά. Εμείς θέλουμε το συνωστισμό να αποφύγουμε που είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, ξέρετε τι γίνεται στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος….Φέτος θα ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας… Θα μπορέσουν και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου φέτος να ψήσουν στο φούρνο», είχε προσθέσει ο κ. Πέτσας.