-->

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί»

«Δεν θα περικοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις, δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις, αυτά δεν θα πρέπει να τίθενται ούτε ως ερωτήματα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή GPS με τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα υπάρξει παράταση της προστασίας ενώ διευκρίνισε πως γι΄αυτό ακριβώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εσόδων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, πως παρά την κρίση οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και πως τα έσοδα είναι μια χαρά. Σχετικά με το ζήτημα των αντισηπτικών και το θέμα της επάρκειας ο υπουργός τόνισε ότι η αγορά ομαλοποιείται και πως καταβάλλονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να υπάρχει επάρκεια.

Σχετικά με τις τραπεζικές επιταγές, σημείωσε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν στις τράπεζες τους κωδικούς των επιταγών που λήγουν και δεν μπορούν να πληρωθούν για να τους δοθεί περιθώριο 75 ημερών. Όσες δεν δηλωθούν θεωρούνται πληρωτέες, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, οι πολίτες από τον μήνα Μάϊο, θα δουν σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και πως αυτό είναι και το σενάριο της κυβέρνησης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ