-->

Συνταγματάρχης από το ΚΒΙΕΣ: Τι μας κρύβουν για τον COVID-19

Συνταγματάρχης από το ΚΒΙΕΣ προειδοποιεί: Τι μας κρύβουν για τον COVID-19 – Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων είναι προσχηματικός – Θα πρέπει να εφαρμοστεί κοινή μέθοδος ανίχνευσης στην Ευρώπη.

Το κείμενο αυτό δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Σχης Διονύσιος Σολωμός, στρατιωτικός γιατρός ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού.

Ο κ. Σολωμός απευθύνεται στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία και καλεί να συμμετέχουν σε έρευνα, το επιστημονικό ερώτημα της οποίας και διατυπώνει. Σύμφωνα με αυτό « κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουν ανιχνευθεί».

Συνταγματάρχης από το ΚΒΙΕΣ: Τι μας κρύβουν για τον COVID-19
Δείτε τι ακριβώς αναφέρει ο κ. Διονύσιος Σολωμός:

Το European Center for Disease Prevention and Control(ECDC) δημοσιεύει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων εργαστηριακα κρουσμάτων, που λαμβάνει επίσημα από τη κάθε χώρα.

Το να ανατρέξει λοιπόν ένας ειδικός επιστήμονας μόνο σε αυτά τα δημοσιευμένα στοιχεία, που είναι η μικρή εικόνα της υπόψη πανδημίας, για να υποστηρίξει την επιστημονική εργασία-μελέτη του αποτελεί μεγάλη γκαφα και ως εκ τούτου δεν θα μπορεσει να αρθρώσει συγκροτημένο επιστημονικό λόγο, καθόσον έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα αμφισβητήσιμα που τον καθιστούν αναξιόπιστο.

Γιατί όμως σας τα λέω αυτά. Γιατί η μεγάλη εικόνα της πανδημιας είναι εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δημοσιευμένων σε καθημερινή βάση κρουσματων απο το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι προσχηματικός, καθοσον η αύξηση του είναι συνάρτηση της αύξησης των διαγνωστικών τεστ, τα οποία στην Ελλάδα είναι περιορισμένα, κατά βαση λόγω της χρεοκοπίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επομένως, εάν κάνουμε πολλά τεστ θα διαπιστώσουμε πολλά κρούσματα. Εάν όμως κάνουμε λίγα τεστ, όπως στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα διαπιστώσουμε λίγα κρούσματα και έτσι όλα μέλι γάλα για την πληροφόρηση της Κοινής Γνώμης.

Για να έχουμε τώρα, με βάση τα παραπάνω, ένα μέτρο συγκριτικής αξιολόγησης των εμφανιζομενων κρουσμάτων ανά χώρα και για να παρακάμψουμε κάθε λογής πολιτική σκοπιμότη-τα θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή μέθοδος ανίχνευσης (μέθοδος αναφοράς).

Η Ελλαδα ανήκει, δυστυχώς, σε αυτά τα κρατη που κάνουν τυχαίες μετρήσεις ενώ κράτη σαν τη Γερμανία διεξαγά-γουν πιο στοχευμένες μετρήσεις.

Εμείς, για παράδειγμα, ΕΣΦΑΛΜΈΝΑ δεν ελέγχουμε τα περιστατικά που παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, γιατί “Μένουμε στο σπίτι” αυτό είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη της προστασίας μας για τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας,

Αντιθετα, στην Νότιο Κορέα και στη Γερμανία ελέγχονται τυχαία ακόμα και ασυμπτωματικα άτομα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε επιστημονικα το ότι η Γερμανία(6012) εμφανίζει περισσότερα κρούσματα από την Ελλαδα(352).

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα, σήμερα που μιλάμε, είναι 10000.

Με δεδομένα ότι η διάδοση του ιού ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο σε συνδυασμό με την ολιγωρία των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγειας στην αρχή της πανδημίας του COVID-19

που θα παίξει καθοριστικό ρόλο το επομενο χρονικό διάστημα στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στο γηγενή πληθυσμό, καθώς και το ότι για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουν ανιχνευθεί τότε φθάνουμε στον αριθμό των 100000 κρουσμάτων σήμερα.

Εάν επιβεβαιωθεί μια τέτοια υπόθεση τότε με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο 20ήμερο θα έχει μολυνθεί το 10% του ελληνικού πληθυσμου.

Στην περίπτωση που βρίσκετε εξωπραγματικό το νουμερο των 10.000 κρουσμάτων σήμερα, τότε ας υποθέσουμε ότι τόσα θα είναι τα πραγματικά κρουσματα το επόμενο 15νθημερο.

Η υποθεση αυτή και για μενα ακόμα φαντάζει πιο αξιόπιστη. Επομένως, βασιζόμενοι σε μια αξιόπιστη επιστημονική υπόθεση θα οδηγηθούμε σε βάθος χρόνου, δηλαδή μετά από 2- 3 μήνες, στο αποτέλεσμα της επαφής με τον ιό τουλάχιστον 1.000.000 Έλλήνων από τους οποίους το 15 %, δηλαδή οι 150.000 θα εμφανίσουν από ήπια συμπτωματολογία μέχρι βαριά.

Το 5% αυτών θα κινδυνεύσει να πεθάνει, κάτι πολυ πιθανό, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σήμερα(Αυτό βεβαίως είναι μια άλλη τεράστια συζήτηση).

Με αφορμή αυτη την επιστημονική μου υπόθεση καλώ συναδέλφους/συναδέλφισσες με συναφές επιστημονικό πεδίο όπως συγκροτήσουμε μια επιστημονική ομαδα για τη διερεύνηση- μελέτη επιστημονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την δριμεία εξάπλωση του COVID-19,

προκειμένου να συμβαλλουμε και εμεις με τις δικές μας επιστημονικές γνώσεις στην προσπάθεια της παγκόσμας επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Όσοι ενδιαφέρεσθε για να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του Facebook ή μεσω email : [email protected].