-->

Κορονοϊός: Στηρίξτε τους αγρότες για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν γιατί θα πεινάσουμε

Βρισκόμαστε στην εποχή της άνοιξης, δηλαδή στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, και κανείς δεν έχει  σκεφτεί πως υπάρχει μια κοινωνική ομάδα, αυτή των αγροτών,  που όπως και οι περισσότεροι Έλληνες περνούν μια μεγάλη οικονομική στενότητα.

Η χώρα μας πολύ σωστά έδωσε από 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορονωιό. Δεν έλαβε όμως  καμία πρωτοβουλία στήριξης των αγροτών προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Αν έχουν ελάχιστα χρήματα ως οικογένειες δεν θα τα χρησιμοποιήσουν για την καλλιέργεια, αλλά θα τα  κρατήσουν για να περάσουν αυτή την κρίση που όλοι μας ζούμε .

Για να καλλιεργήσει ένας αγρότης το χωράφι του χρειάζονται πέρα από πολύ κόπο και πολλά χρήματα.Το κόστος για την αρχή και μόνο της καλλιέργειας (σπόροι, λιπάσματα, πετρέλαια, ακόμα και ενοίκια χωραφιών κ.α) είναι τεράστιο . Μέχρι τώρα αν δεν βρίσκαμε κάποια γεωργικά προϊόντα στην χώρα μας τα εισάγαμε από το εξωτερικό.

Τώρα όμως που το ίδιο πρόβλημα υπάρχει πλέον σε όλοι τον κόσμο ,αφού η κρίση είναι παγκόσμια και πιθανόν και στο εξωτερικό να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τους αγρότες. Τα αγροτικά προϊόντα θα είναι σε έλλειψη και η εναλλακτική της εισαγωγής τους από το εξωτερικό θα είναι σχεδόν αδύνατη.

 Πρέπει να τους στηρίξουμε  για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να μην χαθεί η καλλιεργητική εποχή της άνοιξης. Χρειάζεται η στήριξη των αγροτών τώρα ,ώστε να έχουμε στο άμεσο μέλλον τροφική επάρκεια, πριν δηλαδή χαθεί η καλλιεργητική περίοδος.

Αυτό που ζούμε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και ο ίδιος ο ιός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα χειρότερα έρχονται και είναι οι επιπτώσεις του ιού στην οικονομία των κρατών και στην επάρκεια προϊόντων ,όπως τα γεωργικά.  Αν δεν προσέξουμε θα δούμε πράγματα που δεν τα είχαμε φανταστεί…