-->

Δώρο Πάσχα το... καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας

Σε συνέχεια των χθεσινών (19/03) ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης εξειδίκευσαν σήμερα την τρίτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση.

Στο δώρο Πάσχα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις.Διευκρίνισε δε, ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του.

Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορονοϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα!

Δώρο το οποίο έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.»

Η κυβέρνηση πάντως προέτρεψε όσους εργοδότες μπορούν να δώσουν το δώρο του Πάσχα εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Πηγή: newsbomb