-->

Φοβούνται μετάλλαξη του κορωνοϊού μετά από βαριά συμπτώματα σε νέους

Φόβοι κατακλύζουν τους επιστήμονες για για μετάλλαξη του κορωνοϊού μετά την διαπίστωση ότι άτομα ηλικίας 30 και 40 ετών νοσούν με βαριά συμπτώματα και χάνουν την μάχη με την ζωή, σε Ιταλία και Γαλλία.

Επικεφαλής του τμήματος ιολογίας του Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, Ζιλ Πιαλού, δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Le Parisien: «Δεν είναι πλέον καθόλου σπάνιο να βλέπεις νέους ανθρώπους δίχως παθολογικά αίτια να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Ο κύκλος ανοίγει».

Ανήσυχος ο Μακρόν

Ανήσυχος και ο Γάλλος Πρόεδρος που δήλωσε φόβους ότι περιμένουμε κύμα νεότερων ανθρώπων που θα χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ: «Πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα που θα επηρεάσει νεότερους ανθρώπους που είναι λιγότερο ευάλωτοι στην ασθένεια που όμως πλέον θα χρειάζονται και αυτοί θεραπεία».

Νεότεροι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα εμφανίζονται και στην Ιταλία με τον Λούκα Λορίνι, επικεφαλής τμήματος αναισθησίας σε νοσοκομείο της Ιταλίας να δηλώνει:«Ο τύπος του ασθενή αλλάζει. Είναι αρκετά νεότεροι, μεταξύ 40 και 45 ετών και τα περιστατικά είναι πιο περίπλοκα».