-->

Άγρια επεισόδια στον Έβρο, με τις ελληνικές δυνάμεις να αποτρέπουν κάθε απόπειρα εισβολής

Νέα επεισόδια ιδιαίτερης αγριότητας σημειώθηκαν σήμερα στον Έβρο, κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, με τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη να παραμένουν σταθερές, αποτρέποντας κάθε απόπειρα εισβολής.

Οι μετανάστες είχαν για πολλοστή φορά την ενθάρρυνση της τουρκικής πλευράς, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Μάλιστα, με βάση τη συχνότητα, την κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών, καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.
Νωρίτερα, εξάλλου, καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της.

Επιπλέον, τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων, με τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα, για το εάν υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές.
Να σημειωθεί, ότι γίνεται συνεχής ενίσχυση του φράχτη από την ελληνική πλευρά, μετά από απόπειρες μεταναστών να τον καταστρέψουν, κι ενώ η ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά είναι αδιάκοπη.

Δείτε και σχετικά βίντεο: