-->

Λήμνος: Η καταστροφή του κόλπου του Μούδρου είναι κοντά

Δημοσιεύουμε καταγγελία αναγνώστη σχετικά με την υπεραλίευση του ολοθούριου στα νερά της Λήμνου.

Έντονες αντιδράσεις από κατοίκους του νησιού και πιο συγκεκριμένα των οικογενειών που ζουν από το ψάρεμα, προκαλεί η υπεραλίευση του ολοθούριου από λαθροδύτες η οποία εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες αφού διαταράσσεται έντονα η οικολογική ισορροπία του βυθού.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία αναγνώστη για την παράνομη αλίευση του συγκεκριμένου εχινόδερμου με την οποία καταγγέλεται η αδράνεια τόσο των αρχών γι αυτή τη δραστηριότητα ενώ καλεί σε ευαισθητοποίηση τόσο των κατοίκων όσο και των αρμόδιων φορέων.

«Η οικολογική καταστροφή του κόλπου του Μούδρου που ζει πολλές οικογένεις ψαράδων του χωριού είναι κοντά. Και όλα αυτά γιατί πολλοί αχόρταγοι λαθροδύτες ψαρεύουν ανελειπώς το «αγγούρι της θάλασσας» τον Ολοθούριο όπως είναι η πραγματική ονομασία του.

Αλιεύοντας 20πλάσιες ποσότητες από το επιτρεπόμενο, δεν διστάζουν να ψαρέυουν ακόμα σε διαύλους πλοίων, σε αρχαιολογικούς χώρους ακόμα και πάνω στην στεριά, ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Μούδρου όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, παρόλο τις καταγγελίες στις τοπικές αρχές οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα.Ο ολοθούριος στον οποίος αναφερόμαστε κοστίζει στην Κίνα έως και 3.000€ το κιλό και όπως καταλαβαίνετε κάποιοι βγάζουν αρκετό χρήμα από αυτό.

Το συγκεκριμένο εχινόδερμο είναι πολύ σημαντικό για την οικολογική ισορροπία του βυθού γιατί τρέφεται γενικά με απόβλητα, νεκρή και αποσυντιθέμενη οργανική ύλη που βρίσκεται στη θάλασσα. Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η παράνομη αλίευση του άμεσα πρωτού η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, οι αρχές δυστυχώς εθελοτυφλούν.»

Πηγή: limnosxpress