-->

"Μυρίζει μπαρούτι" για το προσφυγικό σε Μυτιλήνη - Χίο! "Απόβαση" ΜΑΤ, "μπλόκο" των κατοίκων

“Καζάνι που βράζει” η Μυτιλήνη και η Χίος! Κάτοικοι προσπαθούν να φτάσουν στα λιμάνια, τα οποία έχουν αποκλείσει οι Αρχές. Καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ και προβλέπεται μια νύχτα γεμάτη ένταση.

Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού στην Μυτιλήνη και η κατάσταση είναι έκρυθμη!

Διπλό… μπλόκο στην Μυτιλήνη!

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες από την Μυτιλήνη


Ένταση και στην Χίο!

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, 24.02.2020 στο λιμάνι των Μεστών της Χίου και δεν επιτρέπουν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.

Πηγή: stonisi.gr.