-->

Φωτιά τώρα στο Πόρτο Ράφτη! Δυνατοί άνεμοι και συναγερμός!

Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, 22.10.2019, στο Πόρτο Ράφτη και μαίνεται αυτή την ώρα! Καίει στην περιοχή Χαμολιά. Συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Δείτε τις πρώτες -άκρως ανησυχητικές- εικόνες από το σημείο.

Συναγερμός! Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μια φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης, 22.10.2019, με μονάδες της Πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Εν τω μεταξύ, ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουλάχιστον τρεις εστίες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τις φλόγες να είναι πολύ μεγάλες και κοντά σε σπίτια!

Το βίντεο έχει αναρτήσει ο Γιάννης Αϊδινιώτης, πρώην προπονητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Μαρκόπουλου.

Δείτε το:
Αναγνώστης του newsit.gr έστειλε την παρακάτω φωτογραφία, που δείχνει τις φλόγες να είναι μεγάλες και κοντά σε σπίτια.

Δείτε την φωτιά
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πύρινη λαίλαπα καίει αυτή την ώρα χαμηλή βλάστηση. Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί στις Αρχές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Σημειώνεται, ότι το έργο τους δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου, αν χρειαστεί, να εκκενωθούν κατοικίες.

Δείτε την επίσημη ενημέρωση

Επιπλέον, το Forecast Weather Greece κάνει λόγο στο Facebook για “πυρκαγιά στην περιοχή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ, Η αστυνομία κάνει προληπτικά εκκένωση με χρήση μεγαφωνικών. Η φωτιά είναι στο βουνό είναι αρκετά μεγάλη…”.

Δείτε την ανάρτηση