-->

Δείτε την απίστευτη κατοικία στο Γκραντ Κάνυον που βγαίνει στο “σφυρί”!

Το Palm Canyon House είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ακίνητα του διάσημου αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το ιδιαίτερο αυτό σπίτι σχεδιάστηκε λίγο πριν τον θάνατο του το 1959 και χτίστηκε το 1967. Η δομή του αποτελείται από αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά με θέα τους κάκτους και τους θάμνους γύρω από το πιο διάσημο φαράγγι του κόσμου, το Γκραντ Κάνυον.

Το εσωτερικό των 288 τετρααγωνικών μέτρων είναι εντελώς πρωτότυπο και σε εκπληκτική κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του. Η διαρρύθμιση του σπιτιού είναι ανοιχτή και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια. Η κουζίνα του διαθέτει πάγκους από ανοξείδωτο χάλυβα, τα πατώματα του είναι κατασκευασμένα από σχιστόλιθο και τα μπάνια του από μάρμαρο. Έντύπωση προκαλούν σε κάποιον τα χειροποίητα έπιπλα από μαόνι, αλλά και τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα το φαράγγι.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι εύκολα προσβάσιμοι από σχεδόν κάθε δωμάτιο, καθώς το σπίτι διαθέτει πολυάριθμες βεράντες, συμπεριλαμβανομένου μιας που διαθέτει μια πισίνα σε σχήμα ημισελήνου.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη κατοικία και αποτελεί παράδειγμα του τρόπο με τον οποίο ο Wright δημιούργούσε σπίτια που γίνονται ένα με το γύρω περιβάλλον. Πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 16 Οκτωβρίου, χωρίς τιμή εκκίνησης.

Πηγή: newsit