-->

Βόλος: Την έβλεπαν να κοιμάται σε παγκάκια – Έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν από την ίδια την ιστορία της ζωής της!

Το τελευταίο τριήμερο, μια άγνωστη γυναίκα διανυκτέρευε σε παγκάκια. Κάποιοι αποφάσισαν να την πλησιάσουν...

Συναγερμός σήμανε προχθές το πρωί (03-09-2019) στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, όταν έγινε γνωστό ότι 70χρονη κοιμάται σε παγκάκια στις Αλυκές. Τη μεγάλης ηλικίας γυναίκα έβλεπαν το τελευταίο τριήμερο να απαγκιάζει στα παγκάκια κοντά στο Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών κάτοικοι της περιοχής, που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή της.

Με εντολή της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσας Μορφογιάννη έσπευσαν επί τόπου κοινωνικοί λειτουργοί για βοήθεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Την βρήκαν όντως να περιφέρεται κοντά το σημείο όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έχει κάνει «σπίτι» της τις τελευταίες ημέρες οπότε και εμφανίστηκε στην περιοχή.

Η ίδια αρνήθηκε κάθε βοήθεια. Προέρχεται από γειτονικό νομό και υποστηρίζει ότι είναι συνταξιούχος από υψηλόβαθμη θέση που της έχει εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη.

Όπως ισχυρίστηκε έχει νοικιάσει σπίτι στην περιοχή και περιμένει να εγκατασταθεί μόλις… φύγει η φοιτήτρια που σήμερα διαμένει εκεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» η 70χρονη δεν είναι μόνη της. Όταν ήρθαν σε επαφή μαζί της κοινωνικοί λειτουργοί εμφανίστηκε κι ένας ακόμη άντρας, που παρουσιάστηκε ως σύντροφός της και επίσης αρνήθηκε κάθε βοήθεια.

«Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό προχωρήσαμε σε άμεση παρέμβαση. Δυστυχώς από τη στιγμή που δεν δέχονται βοήθεια δεν μπορούμε να παρέμβουμε εκτός αν υπάρξει εισαγγελική εντολή. Παρακολουθούμε όμως την υπόθεση διακριτικά προκειμένου αν χρειαστεί να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.