-->

Η αληθινή ιστορία του blog troktiko

Το ντοκιμαντέρ «troktiko- η αληθινή ιστορία» αναρτήθηκε τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και το Gegonota24.gr το φέρνει και πάλι στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, που γύρισε ο ο Κώστας Λακαφώσης, μιλούν μέλη της οικογένειάς του αλλά και συνεργάτες του, άλλοι on camera και άλλοι χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Ένα από τα αδέλφια του αφηγείται την ιστορία της οικογένειας του Σωκράτη Γκιόλια, τα πρώτα τους χρόνια στην Αθήνα αλλά και πώς ξεκίνησε το «troktiko». Συνεργάτες του μιλούν για τη δουλειά, τη συνεργασία τους με τον δημοσιογράφο, τη φιλοσοφία του blog αλλά και την «κόντρα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Όπως αναφέρει ο Κ. Λακαφώσης, πρόκειται για «ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα (δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέρα από προσωπική εργασία) από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013».

«Δεν έγινε νωρίτερα, επειδή από όλους τους εμπλεκομένους δεν γνώριζα κανέναν άλλο πέρα από τον Σωκράτη Γκιόλια. Έτσι, μου πήρε πάρα πολύ χρόνο -και τελικά χρειάστηκε μια συγκυρία και μια τυχαία συνάντηση- ώστε να καταφέρω να πιάσω από κάπου την άκρη του νήματος και να βρω τους ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν την ιστορία από πρώτο χέρι», αναφέρει ο ίδιος.

«Στόχος μου δεν ήταν να επαναλάβω τα ήδη γνωστά και γραμμένα σε εφημερίδες και ιστοτόπους, αλλά να προσπαθήσω να μαζέψω καινούριο υλικό που ακούγεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να απαντήσει στα φυσιολογικά ερωτήματα: ποιός, που, πότε, πως και γιατί; Παρακολουθώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από μέσα ολόκληρη την ιστορία του troktiko.blogspot.com, ο καθένας έχει πλέον περισσότερα στοιχεία ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη», καταλήγει.

Δείτε το ντοκιμαντέρ: