-->

Γνωρίστε τη γυναίκα που παίρνει τρεις φορές τον μισθό του CEO της Apple

Αν μπορούσε να «στοιβάξει» τον ετήσιο μισθό της σε χαρτονομίσματα των 50 λιρών, θα έφτιαχνε έναν χάρτινο πύργο σχεδόν διπλάσιο από τον ουρανοξύστη «Shard», το υψηλότερο κτίριο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο λόγος για τον Ντενίζ Κόουτς, ιδρύτρια της στοιχηματικής εταιρείας Bet365, απόλυτης κυρίαρχου στον κόσμο του διαδικτυακού τζόγου. Κι αν αναρωτιέστε σε τι ποσό ανέρχεται ο μισθός αυτός, καλύτερα να καθίσετε πριν τον μάθετε: φέτος, η Κόουτς έσπασε εκ νέου το συγκεκριμένο ρεκόρ, προσθέτοντας στους λογαριασμούς της 265 εκατ. λίρες.

Για να γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά τα μεγέθη, αρκεί να σημειωθεί ότι ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple (της ακριβότερης εταιρείας παγκοσμίως), λαμβάνει... μόλις 80 εκατ. λίρες τον χρόνο, σχεδόν το 1/3 δηλαδή των κερδών της Κόουτς.

Το νούμερο ζαλίζει, ωστόσο, είναι και σε έναν βαθμό δικαιολογημένο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Bet365 παρουσίασε πέρσι τζίρο από πονταρίσματα που έφτασε τα 52,5 δισ. λίρες, όσο δηλαδή το ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα της Κροατίας και της Ουρουγουάης.

Και μπορεί πλέον να πρόκειται για παγκόσμια υπερδύναμη, ωστόσο η Bet365 εξακολουθεί να αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, οικογενειακή επιχείρηση. Η Κόουτς άλλωστε, 51 ετών σήμερα, ανέλαβε τα ηνία της από τον πατέρα της, Πίτερ, ο οποίος ξεκίνησε από μικρά πρακτορεία στοιχημάτων στην πόλη Στόουκ της Βρετανίας.

Η κόρη του όμως, με σπουδές στην οικονομετρία, ήταν εκείνη που στις αρχές της περασμένης δεκαετίας προέβλεψε την τεράστια δυναμική του online στοιχηματισμού. Αγόρασε έτσι το πασίγνωστο πλέον domainBet365.com έναντι 25.000 δολαρίων, χτίζοντας σιγά-σιγά μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Πηγή: huffpost