-->

Μύκονος: Μπράβοι εναντίον εφοριακών σε γνωστό μπαρ – Λουκέτο μετά από επεισοδιακό «ντου» αστυνομικών

Η φοροδιαφυγή οργιάζει στην Μύκονο. Μπαίνει λουκέτο σε μπαρ της Μυκόνου, έπειτα από έλεγχο που διεξήχθη από ανθρώπους της ΑΑΔΕ. Όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ.

Λουκέτο σε κατάστημα Μυκόνου: Υπήρξε και δεύτερη παράβαση μέσα σε λίγες εβδομάδες
Όλα ξεκίνησαν σε έλεγχο της ΑΑΔΕ σε πασίγνωστο μπαρ της Μυκόνου. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ. Το πρόβλημα ήταν πως αυτή ήταν η δεύτερη παράβαση μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Σύμφωνα με τον νόμο, το λουκέτο πρέπει να διαρκέσει 96 ώρες ως ποινή.

Επιστράτευσε τους μπράβους ο επιχειρηματίας – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Όταν οι εφοριακοί επιχείρησαν να επιδώσουν το φύλλο ελέγχου, το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού επενέβη. Χρειάστηκε να υπάρξει επικοινωνία με Πιτσιλή και Χρυσοχοΐδη για να κινητοποιηθεί η αστυνομία του νησιού και τελικά να επιδοθεί το φύλλο ελέγχου. Το λουκέτο θα μπει στην επιχείρηση από την Δευτέρα, διότι βάσει νόμου, προβλέπεται προθεσμία 48 ωρών για τον επιχειρηματία προκειμένου να έχει το χρόνο να αμφισβητήσει την ελεγκτική διαδικασία.

Λουκέτο σε άλλα δύο μπαρ

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι, ένας νέος φορολογικός έλεγχος σε κατάστημα στο Γαϊδουρονήσι της Κρήτης, έδειξε ότι η έκδοση αποδείξεων είναι… άγνωστη έννοια. Πέρυσι, είχε αποκαλυφθεί και πάλι όργιο φορολογικών και πολεοδομικών παραβάσεων. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, η επιχείρηση δεν θεωρείται υπότροπος, αφού άνοιξε με νέα ονομασία και ΑΦΜ.
Πηγή: enimerotiko