-->

Απίστευτο συμβάν στο Αγρίνιο - Άγνωστοι γκρέμισαν εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες καταστροφής που άφησαν πίσω τους... αθεόφοβοι οι οποίοι κατεδάφισαν το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, πιθανότατα πέφτοντας στους τοίχους του με κάποιο μεγάλο όχημα με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει, όπως και η στέγη!

Ο πρωτοφανής βανδαλισμός έγινε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης στο μικρό εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται μέσα σε χωράφι ιδιοκτησίας ενός 68χρονου κοντά στις αποθήκες του Παπαστράτου και είχε ανακατασκευαστεί το 1969. Πλέον, μόνο το μικρό καμπαναριό του ναού παραμένει ανέπαφο, θυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες έστεκε εκεί αγέρωχο το γραφικό εκκλησάκι!

Μετά την καταγγελία, η τοπική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία κατ΄ αγνώστων για φθορές ξεκίνησε έρευνες για τη σύλληψη του δράστη, οι οποίες προσανατολίζονται σε άτομα που έκαναν γεωργικές εργασίες ή έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή. Πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να το γκρέμισε ο 68χρονος ιδιοκτήτης του χωραφιού, καθώς είχε εκφράσει την επιθυμία να σταματήσει να πληρώνει... ΕΝΦΙΑ για το κτίσμα!

Το σημείο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς, ο οποίος συζήτησε για αρκετή ώρα με τον εφημέριο του ναού, Κοσμά Τσιτσιβό, καθώς και με τους κατοίκους της περιοχής που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

Πηγή: protothema