-->

Χανιά: Εικόνες που προβληματίζουν σε έναν επίγειο παράδεισο – Η αθέατη όψη του Μπάλου

Απορία σε κάποιους και αγανάκτηση σε άλλους έχει δημιουργήσει η εικόνα του Μπάλου τον τελευταίο καιρό. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν μια όψη της φημισμένης παραλίας...
που είναι άγνωστη σε πολλούς. Ψόφια ψάρια, μπόλικα φύκια, μικρόβια και νερά που θυμίζουν βούρκο, σε έναν «επίγειο παράδεισο».

Η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός οτι ο λεγόμενος «πόρος», το σημείο δηλαδή που η λιμνοθάλασσα ενώνεται με το νερό της θάλασσας κλείνει, με αποτέλεσμα να έχουμε απλά μία λίμνη, που δεν τροφοδοτείται από το «φρέσκο» νερό της θάλασσας, με οτι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, και έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κισσάμου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, αποτέλεσμα καιρικών συνθηκών, κυρίως των βόρειων και δυτικών ανέμων που φυσούν κατά καιρούς στην περιοχή.

Καθ’ ότι προστατευόμενη περιοχή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις αρχές να εξασφαλίσουν την ειδική άδεια που χρειάζεται για να μπουν μηχανήματα και να παρέμβουν στο σημείο.


Πηγή: newsit