-->

Ψήφος για το μέλλον των παιδιών μας

Σήκωσα ο πρώην «άθεος» τα μάτια προς το ουρανό και ζήτησα λίγη δροσιά, ήρθε καταιγίδα. Μετά ζήτησα λίγη ζεστασιά μα ήρθε λάβα με πύρινες γλώσσες να μου χαϊδεύουνε το κορμί, ζήτησα θάλασσα και ωωω ήταν βούρκος. Ζήτησα δικαιοσύνη και ήρθαν εκλογές.

Ε, λοιπόν εκλογές. Και στο φάκελο πάνω βλέπω την ευθύνη μου, οι βουλευτές, οι πολιτευτές βλέπουν; Οι παρατρεχάμενοι βλέπουν; Οι καρεκλοκένταυροι; Δεν έχει δείξει η ιστορία κάτι τέτοιο.

Γράφει ο Θοδωρής Φλου

Τουναντίον μια Ελλάδα στα σκουπίδια, παιδιά χωρίς αύριο, μυαλά να φεύγουν έξω, διαλλυμένα σπίτια, αυτοκτονίες, ψυχιατρία, επιχειρήσεις φεύγουν ή βάζουν λουκέτα μια Ελλάδα στα τάρταρα.

Ένας λαός που ανασαίνει με το ζόρι με τεχνική υποστήριξη και ο ψηφοφόρος τι κάνει; Απλά βλέπει;

Αφουγκράζεται; Βολεύεται; Εσύ φίλε που το παιδί σου έφυγε έξω χαίρεσαι γι'αυτό; Δεν νοίωθεις την ευθύνη; Δεν βλέπεις τα όνειρα που χάθηκαν; Εσύ φίλε μου που πας τώρα να ψηφίσεις για πρώτη φορά χωρίς να βλέπεις ελπίδα, του σου είπαν, τι σου τάξαν, τι ζητάς;

Όμως εσύ φίλε νέε έχεις κάθε δικαίωμα για το λάθος γιατί κάποιοι άλλοι δεν σου δώσαν ελπίδα.

Ήταν οι προηγούμενες γενιές, μα τώρα έχεις μια άλλη ευθύνη, απέναντι στο παιδί που γεννιέται.

Εγω σαν μεγαλύτερος νοιώθω ένοχος απέναντι στους νέους γιατί «τσίμπησα» ένα μεζέ, ζητάω συγγνώμη, οι γονείς σας το κάνανε; Εσύ φίλε μου, 40-50+ είδες ποτέ στο φάκελο που ρίχνεις στην κάλπη το πρόσωπο του παιδιού σου; Είδες ποτέ τον εαυτό σου στον καθρέφτη; Ε, λοιπόν μόλις τον δεις θα δεις τον μεγαλύτερο ψεύτη αν έχεις υποστηρίξει όσους τώρα σιχτιρίζεις.

Εγώ ο κύριος τίποτας, δεν μπορώ να κρίνω κανένα, μόνο να ρωτήσω. Αλλά όχι εσένα φίλε μου που είσαι στην ηλικία μου και μεγαλύτερος (45+).

Έχω να ρωτήσω τα παιδιά πόση ευθύνη μου ρίχνουν. Έχω να ρωτήσω πόσο έφταιξα. Έχω να ρωτήσω πως μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια. Όλοι μας έχουμε ευθύνη, κανείς δεν μπορεί να κρίνει και να σιχτιρίζει μόνο, πρέπει να ενεργεί. Πρέπει στο φάκελο ότι κι αν ρίξει, να δει τον νέο μα πιο πολύ ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε. Κατόπιν και εύχομαι να μπορέσει να πει κοιμάμαι με την συνείδηση μου καθαρή.

Εκλογές φίλε μου, ψηφίζουμε χωρίς να ξέρουμε, ψηφίζεις το ένα, ψηφίζεις το άλλο, σου βγαίνει Eurogroup, αυτό θέλεις; Κάνε ότι καλύτερο νομίζεις μα πάνω απ'όλα η κάλπη να είναι η κούνια του νεογέννητου και η ψήφος σου το δώρο σου.

Είθε ότι καλύτερο όλοι σας με ήσυχη συνείδηση, μην ξεχνάτε, όλοι απ'το αίμα σας ζουν.