-->

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τα κλειδιά του Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ήταν ίσως η πιο άβολη στιγμή στην πολιτική του καριέρα. Ο Αλέξη Τσίπρας ο ηττημένος των εκλογών της 7ης Ιουλίου έπρεπε να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια να του παραδώσει τα κλειδιά και την εξουσία.

Λίγο μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος πρωθυπουργός κατευθύνθηκε πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, τον περίμενε στην πόρτα ως είθισται ο Αλέξης Τσίπρας. Η χειραψία ανάμεσα στους δυο άνδρες κράτησε πολύ λίγο, όπως και η καθιερωμένη πόζα μπροστά στις κάμερες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να σταθεί πολλή ώρα με τον πολιτικό του αντίπαλο μπροστά στις κάμερες.
Οι δυο άνδρες κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου και εκεί ακολούθησε μια πολύ σύντομη συνάντηση. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι τυπικά.

Όταν ολοκληρώθηκε η σύντομη συνάντηση των δυο ανδρών χωρίς τηλεοπτικές κάμερες αλλά μόνο με φωτογραφίες ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου. Σκυθρωπός κατέβηκε τα σκαλιά του πρωθυπουργικού γραφείου και μπήκε στο αυτοκίνητό του. Στο κεφαλόσκαλο ο νέος πρωθυπουργός να τον χαιρετάει. 

Από τις ατυχείς στιγμές ήταν εκείνη όπου κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν στον πρώην πρωθυπουργό «άντε γειά».

Πηγή: newsit