-->

Μύκονος: Υποχρεωτικά ξυπόλυτοι οι σερβιτόροι στην καυτή άμμο για το …concept

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα είναι αναγκασμένοι να υπομένουν οι σερβιτόροι σε μπιτς μπαρ στη Μύκονο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr σε μπιτς μπαρ στη Φτελιά το προσωπικό είναι αναγκασμένο να περπατά ξυπόλυτο στην καυτη άμμο όλη τη μέρα, για να μην χαλάσει το …concept του μαγαζιού.

Η πρακτική αυτή αποκαλύφθηκε από γιατρό που εργάζεται στο νησί και περιθάλπει τους εργαζόμενους με εγκαύματα στα πόδια.

«Δεν περπατούσαν άνετα. Κάθε φορά που σταματούσαν, έθαβαν την πατούσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν στην άμμο για να βρούνε δροσιά. Ήταν ξεκάθαρο πόσο βασανιστικό ήταν», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Μπορεί να φτάσεις και 60 ευρώ και 70 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το concept και αν έχεις ανάγκη το κάνεις…», εξομολογήθηκε ένας εργαζόμενος.

Όπως σημειώνει Δημήτρης Ρηγόπουλος, καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», η παρατεταμένη επαφή με την καυτή άμμο ενοχοποιείται για εγκαύματα, φουσκάλες, κοκκίνισμα (ερυθήματα) και πόνο στις πατούσες.
«Ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, που οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, είναι επικίνδυνο να παραμένεις ξυπόλητος στην άμμο, ακόμη και αν και το πέλμα, όπως και οι παλάμες, έχουν παχιά κερατίνη, ώστε να προστατεύονται. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τρέχουμε από την πετσέτα μέχρι να φτάσουμε στο νερό. Και για αυτό υπάρχουν και οι σαγιονάρες… Αλλά στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία συσσωρεύεται από τη μεγάλη παραμονή τόσων ωρών, είναι επικίνδυνο».

Πέρα από τις βλάβες αυτές, υπάρχουν και μικρές πιθανότητες μετάδοσης ιογενών λοιμώξεων όπως είναι οι μυρμηγκίες.