-->

Βόλος: Να γιατί λένε πως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη – Στο φως η ασύλληπτη απάτη!

Μάνα, γιαγιά και κόρη έπεσαν θύματα μιας απίστευτης απάτης. Γείτονες που ήξεραν τα οικονομικά τους, άρχισαν να αναρωτιούνται για την κατάσταση που είχαν φτάσει...

Εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονταν τρεις γυναίκες μόνες, ανυπεράσπιστες και με προβλήματα υγείας και με πρόσχημα τον Θεό οικειοποιούνταν το εισόδημά τους και τις άφηνε να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

H απίστευτη απάτη αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία ευαισθητοποιημένων Βολιωτών, που έβλεπαν την οικονομική κατάσταση των γυναικών, γιαγιάς, κόρης και εγγονής, που μένουν στο ίδιο σπίτι, να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη και συνειδητοποίησαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Οι τρεις γυναίκες είχαν μηνιαίο εισόδημα από επιδόματα περίπου 2.000 – 3.000 ευρώ και έφτασαν να μην έχουν πλέον νερό και ρεύμα. Την υπόθεση πλέον διερευνά η Εισαγγελία Βόλου.

Έτσι στήθηκε η απάτη

Οπως αποκαλύφθηκε μετά από την κινητοποίηση της γειτονιάς, άνδρας ηλικίας περίπου 27 ετών προσέγγιζε την κόρη ηλικίας περίπου 60 ετών και της ζητούσε τα χρήματά της λέγοντας ότι θα τα διαχειριστεί ο Θεός.

Για κάποιο λόγο η ταλαιπωρημένη γυναίκα πίστευε στα λόγια του άγνωστου άντρα, που βρέθηκε στην πόρτα τους, έχοντας βαθιά πίστη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Βέβαια εκείνος είχε άλλα σχέδια.

Μη έχοντας ιερό και όσιο ο 27χρονος άρπαζε τα χρήματα και συνέχιζε να εξαπατά τις ανυπεράσπιστες γυναίκες για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι που εκείνες οδηγήθηκαν σε οικονομική αφαίμαξη, ολοκληρωτική καταστροφή, ακραία ένδεια και η κατάστασή τους πλέον άρχισε να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη γειτονιά.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν οι γείτονες. Οι γυναίκες άρχισαν να ζητούν όλο και πιο τακτικά βοήθεια για τη σίτισή τους. Ο επιτήδειος είχε γλυκαθεί και σίγουρος ότι οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να υποψιαστούν το παραμικρό, συνέχιζε να τις επισκέπτεται και να οικειοποιείται τα χρήματά τους, χωρίς να λυπάται για το κακό που έκανε και δίχως να φοβάται τον Θεό, που κατά τα άλλα επικαλούνταν!

Ομως, ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη. Γείτονας των τριών γυναικών πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων και έκανε καταγγελία.

Η Εισαγγελία Βόλου αμέσως κινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία ζήτησε την ψυχιατρική εξέταση των γυναικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναλόγως των εξετάσεων θα κινηθεί η διαδικασία για τη δικαστική τους συμπαράσταση από αρμόδια υπηρεσία.

Ακόμη, η Εισαγγελία Βόλου πρόκειται να ασκήσει προκαταρκτική εξέταση για τον άγνωστο, που εμφανίστηκε τόσο αιφνίδια στη ζωή των τριών γυναικών και διατάραξε με συστηματικές απάτες την καθημερινότητά τους οδηγώντας τις σε απίστευτη εξαθλίωση.

Το ευτύχημα είναι πως η ευαισθητοποίηση της γειτονιάς έδωσε τέλος στο μαρτύριο που ζούσαν οι ανυπεράσπιστες και ταλαιπωρημένες γυναίκες δίχως να γνωρίζουν την πλεκτάνη που είχε στηθεί σε βάρος τους, καθώς αν δεν υπήρχε κινητοποίηση από τη γειτονιά, παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη ο 27χρονος θα συνέχιζε την κομπίνα του, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο τις ταλαιπωρημένες γυναίκες.

Πηγή: newsit