-->

Εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια χωρίς κανένα σημάδι - Βρέθηκε πίσω από τον καταψύκτη ενός σουπερμάρκετ

Όταν οι γονείς του Λάρι Έλι Μουρίγιο Μονκάδα, είδαν τον γιο τους στις 28 Νοεμβρίου του 2009 ενώ πήγαινε στην δουλειά του, δεν περίμεναν ότι θα ήταν η τελευταία φορά που τον αντίκριζαν ζωντανό.

Κάλεσαν την αστυνομία, κάλεσαν φίλους και συγγενείς αλλά κανείς δεν ήξερε τι απέγινε ο 25χρονος Μουρίγιο Μονκάδα. Ήταν σαν να εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Τώρα, μια δεκαετία μετά τον περίεργο εξαφανισμό του, η οικογένεια πήρε τις απαντήσεις της.

Το αστυνομικό τμήμα της μικρής πόλης Κάνσιλ Μπλαφς στην Άϊοβα των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι όλα αυτά τα χρόνια του σώμα του 25χρονου βρισκόταν πολύ κοντά στο σπίτι του - βρέθηκε πίσω από τα ψυγεία του σουπερμάρκετ στο οποίο εργαζόταν.

Την ημέρα πριν την μυστηριώδη εξαφάνισή του, ο Μουρίγιο, σύμφωνα με την μητέρα του, επέστρεψε στο σπίτι πολύ αναστατωμένος. Τον πήγε σε γιατρό και του είχε συνταγογραφηθεί ένα αντικαταθλιπτικό, αλλά το φάρμακο δεν τον βοηθούσε. Το αίσθημα της σύγχυσης συνεχίστηκε όλη την ημέρα και κάποια στιγμή ο Μουρίγιο άρχισε να ακούει φωνές και να έχει ψευδαισθήσεις.

«Είπε ότι κάποιος τον παρακολουθούσε και ήταν φοβισμένος», δήλωσε η μητέρα του.

Την μοιραία μέρα της εξαφάνισης, ο 25χρονος βγήκε από το σπίτι του βιαστικά φορώντας μόνο ένα φούτερ και παντελόνι, χωρίς παπούτσια ενώ είχε πάρα πολύ κρύο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πήρε ούτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Το αποσυντεθειμένο  σώμα του Μουρίγιο βρισκόταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση για να γίνει οπτική αναγνώριση. Ωστόσο, τα ρούχα του σώματος ταίριαζαν με εκείνα που φορούσε ο 25χρονος την ημέρα της εξαφάνισης και αργότερα οι γονείς του επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον γιο τους.

Οι ανακριτές λένε ότι τώρα ίσως έχουν και μια εξήγηση για το πώς ο Μουρίγιο μπορεί να κατέληξε πίσω από τους ψύκτες.

Οι προηγούμενοι υπάλληλοι του σουπερμάρκετ, το οποίο πλέον έχει κλείσει, δήλωσαν στην αστυνομία πως πάνω από τους ψύκτες  υπήρχε μια αποθήκη που χρησιμοποιούσαν για την τοποθέτηση προϊόντων. Πιθανότητα το θύμα πήγε στην δουλειά του μόλις έφυγε από το σπίτι του και ενώ είχε ανέβει στην αποθήκη, 3 μέτρα πάνω από το έδαφος, πρέπει να έπεσε ανάμεσα στο κενό μεταξύ τοίχου και ψυγείων. Ο θόρυβος των συστημάτων πρέπει να επικάλυψαν τις φωνές του για βοήθεια, για αυτό και δεν πρέπει να τον άκουσε και κανείς.

Μια αυτοψία έδειξε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις τραυματισμού, δήλωσε η αστυνομία. Η υπόθεση κλείνει και κατατάσσεται ως τυχαίος θάνατος.

«Η μητέρα, έλεγε συνέχεια ότι ο γιος της ποτέ δεν βγήκε από το σουπερμάρκετ. Δεν ξέρω πως της ήρθε αυτή η ιδέα», δήλωσε αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Πηγή: the washington post