-->

Απαράδεκτη αντίδραση πάνω στο βάθρο! «Είσαι λούζερ, είμαι ο νικητής»

Ο Σουν Γιανγκ, είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανζού. Ο 28χρονος Κινέζος έχει μπροστά του μία μεγάλη μάχη στο CAS, για επεισόδιο σε έλεγχο ντόπινγκ και δέχεται την κριτική των αντιπάλων του, κάτι που τον έκανε να αντιδράσει με ακραίο τρόπο πάνω στο βάθρο των νικητών και στη συνέχεια.

Ο Σουν Γιάγνκ πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανζού, επικρατώντας μετά τα 400μ. και στα 200μ. ελεύθερο, και φτάνοντας συνολικά τους έντεκα ατομικούς τίτλους στην καριέρα του.

Η αντίδρασή του κατά την απονομή των μεταλλίων στα 200 μέτρα ελεύθερο όμως έχει αφήσει τη χειρότερη “γεύση” στους λάτρεις του αθλήματος. Ο Κινέζος κολυμβητής επιτέθηκε φραστικά στον Βρετανό πρωταθλητή Ευρώπης, Ντάνκαν Σκοτ, ο οποίος αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο για τις αναμνηστικές φωτογραφίες, λόγω των όσων έχουν προηγηθεί σε ελέγχους ντόπινγκ του Κινέζου κολυμβητή.

Ο Γιανγκ είχε δώσει δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως στη συνέχεια ο σωματοφύλακάς του έσπευσε να το πάρει πίσω και να το καταστρέψει, υποστηρίζοντας πως οι ελεγκτές δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Το CAS θα εξετάσει την υπόθεση τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Σκοτ αμφισβήτησε τη νίκη του Σουν Γιανγκ και αυτό εξόργισε τον Κινέζο, ο οποίος είχε έντονη αντίδραση πάνω στο βάθρο των νικητών (με φωνές και χειρονομίες), ενώ κατά την αποχώρηση του γύρισε προς το μέρος του Βρετανού φωνάζοντάς του: “Είσαι λούζερ, είμαι ο νικητής”.


Παρόμοιο περιστατικό είδαμε και κατά την απονομή των μεταλλίων στα 400 μέτρα ελεύθερο. Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης, Μακ Χόρτον, αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο Χόρτον τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Γιάνγκ.

Να αναφέρουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Χόρτον είχε πάρει το χρυσό και ο Σουν Γιάνγκ ήταν δεύτερος. Πριν από εκείνον τον τελικό ο Αυστραλός είχε δηλώσει ότι ο Κινέζος αντίπαλος του ντοπάρεται!

Πηγή: newsit