-->

Στο αρχείο ο φάκελος Σημίτη για... μαύρο χρήμα - Ελλάς το μεγαλείο σου!

Με τέτοιες κινήσεις πλήγεται ασύστολα το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και το κοινό περί δικαίου αίσθημα - Επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι πιστεύουν ότι ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας - Στις καλένδες λοιπόν μπαίνει άλλη μια σκοτεινή υπόθεση διαφθορας που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη.

Στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία «μαύρου χρήματος» τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ο φάκελος που αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του.

Η Αρχή είχε ζητήσει συνολικά το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετήθηκε στο σύνολό της.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε κατόπιν παραγγελίας της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις εκλογές της 26ης Μαϊου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθωότητα του Θεόδωρου Τσουκάτου για το 1 εκατομμύριο που μπήκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ως μίζα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.