-->

Οι συγχωριανοί αποκήρυξαν την πρώτη Ινδή αθλήτρια που δήλωσε γκέι: Μας ντροπιάζει

Ανησυχία για την ασφάλεια της πρώτης Ινδής αθλήτριας που δήλωσε ότι είναι γκέι εκφράζουν φίλοι και υποστηρικτές της μετά την αποκήρυξή της από τους συγχωριανούς και την οικογένειά της.

Η Ντούτι Τσαντ, η πιο γρήγορη σπρίντερ στην Ινδία, ανακοίνωσε στις 19 Μαΐου ότι η «αδελφή ψυχή» της ήταν η σύντροφός της.

«Τη στήριζα σε όλη την καριέρα της αλλά… ανήκουμε σε μια παραδοσιακή κοινότητα που δεν επιτρέπει τέτοια πράγματα. Πώς μπορούμε να αντικρίζουμε τους συγγενείς και τους συγχωριανούς;» δήλωσε η μητέρα της Τσαντ στην εφημερίδα Indian Express.

«Μας ντροπιάζει όλους. Τη στηρίζαμε στους αγώνες της αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή τη σχέση. Γάμος μπορεί να υπάρξει μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Δεν θα έπρεπε ποτέ να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο» δήλωσε συγχωριανός της σπρίντερ.

Ήδη η σύντροφος της Τσαντ μετά τα σχόλια αυτά πήρε την απόφαση να φύγει από το χωριό στο οποίο ζούσε .

Από την πλευρά της η νεαρή αθλήτρα υποστήριξε ότι «όλοι με στηρίζουν στην πόλη που σπούδασα. Δεν ξέρω αν θα συνέλθει η οικογένεια και οι συγχωριανοί μου. Θα περιμένω».

Αυτό που ανησυχεί τους φίλους της Τσαντ είναι η δράση ανεξέλεγκτων ομάδων εξτρεμιστών Ινδουϊστών οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αρκετές επιθέσεις και λιντσαρίσματα Μουσουλμάνων και ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προορισμό.