-->

Η φωτογραφία - επίδειξη ισχύος τουρκικών F-16 πάνω από το Γιαβούζ και η απάντηση από τους Έλληνες πιλότους

Οι Τούρκοι επιχείρησαν το ξημέρωμα της Δευτέρας να κάνουν “θόρυβο” ανοιχτά από το Καστελόριζο. Το ΓΙΑΒΟΥΖ όμως τελικά συνέχισε την πορεία του, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ προς το παρόν χρησιμοποιείται ως σύμβολο ισχύος από την Τουρκία, η οποία αγωνιά για την απουσία της απ΄ όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική: Τουρκικά F-16 πετούν πάνω από το ΓΙΑΒΟΥΖ κατά τη διάρκεια του πλου του προς την Αττάλεια.

Οι Τούρκοι επιχείρησαν το ξημέρωμα της Δευτέρας να κάνουν “θόρυβο” ανοιχτά από το Καστελόριζο. Το ΓΙΑΒΟΥΖ όμως τελικά συνέχισε την πορεία του, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Ήταν υπό στενή παρακολούθηση πλοίων του ελληνικού Στόλου.

Η καλύτερη απάντηση στα επικοινωνιακά κόλπα των Τούρκων με τις φωτογραφήσεις των Τούρκων πιλότων πάνω από το ΓΙΑΒΟΥΖ, έρχεται από μια φωτογραφία που δείχνει τι φέρουν στο μπράτσο τους οι χειριστές της 331 Μοίρας των Mirage 200-5. Αντιμετωπίζουν μάλλον με χιούμορ τους Τούρκους. Αν τα πράγματα σοβαρέψουν βεβαίως τα Mirage 2000-5 και οι χειριστές τους δεν θα 'ναι καθόλου… χιουμορίστες. Κι αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν.
Πηγή: Militaire.gr