-->

Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί της Κρήτης: 4 στους 10 δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα! (video)

Αποκαρδιωτικά στοιχεία για τα μέσα αυτοπροστασίας και παθητικής ασφάλειας που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Κρήτης αποκάλυψαν οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις, υποστηρίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Χαρακτηριστική περίπτωση της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της μεγαλονήσου είναι η περιοχή του Λασιθίου. Σύμφωνα με το «ΚΡΗΤΗ TV», 4 στους 10 αστυνομικούς από τους 260 που υπηρετούν στο Λασίθι δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Πρόκειται για πάνω από 100 αστυνομικούς.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν, ωστόσο, και όσοι διαθέτουν αλεξίσφαιρα καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι ληγμένα εδώ και 4 με 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών της Κρήτης, στα τέλη του 2019 θα έχουν λήξει όλα τα γιλέκα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί στο Λασίθι.

Αγοράζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα με δικά τους χρήματα και... χορηγίες

Μιλώντας στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο Γιώργος Πικράκης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τόνισε: «Οταν ένας αστυνομικός καλείται να βγει έξω να κάνει περιπολία με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή με αλεξίσφαιρο που είναι ληγμένο, και τη στιγμή που ο ίδιος φοβάται για τη δική του ζωή καθώς δεν έχει την απαραίτητη παθητική ασφάλεια, πώς θα λειτουργήσει στα νόμιμα πλαίσια και επαγγελματικά;».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να αγοράζουν από την… τσέπη τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ή και να βασίζονται σε χορηγίες ιδιωτών. Παρά ταύτα, ακόμα και μετά τις εκκλήσεις που έχουν απευθύνει το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, με συνέπεια να είναι έκθετοι σε μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση συμπλοκής με κακοποιούς.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, έχει δεσμευτεί -για μια ακόμη φορά- να «μπαλώσει» τα κενά με αλεξίσφαιρα που θα προσφέρει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την Κρήτη: