-->

Βόλος: «Ο μισθός που μου έδινε με ανάγκασε να κλέψω» – Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε τα πάντα!

Η οικιακή βοηθός προσελήφθη και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Στο σπίτι άρχισαν να συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα...

Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός με αποδοχές ύψους 300 ευρώ, που δεν τις έφθαναν για να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτό ισχυρίστηκε χθες (17-05-2019) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 43χρονη Βολιώτισσα, που κατηγορούνταν ότι έκλεψε τις χρεωστικές κάρτες του ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου εργαζόταν, καθώς επίσης κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Το δικαστήριο όπως ήταν φυσικό δεν δέχτηκε τη δικαιολογία της και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τον Ιούλιο του 2017.

Μέσα σε έξι μέρες η κατηγορούμενη είχε κάνει με τις κάρτες αγορές ύψους 3.500 ευρώ. Φτιάχνοντας ένα ολόκληρο νοικοκυριό είχε αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια ακόμη και τρόφιμα.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη της και να συλλάβει τόσο εκείνη, όσο και τη μητέρα της. Παρά την αρχική επίμονη τότε άρνησή τους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει αγορές από γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, από καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ.

Ετσι οι συλληφθείσες είχαν αναγκαστεί να ομολογήσουν ότι είχαν κλέψει το πορτοφόλι που είχε τις κάρτες με τα pin.

Η οικιακή βοηθός στο δικαστήριο

Χθες στη δίκη η 43χρονη παραδέχτηκε για άλλη μία φορά την πράξη της. Ομως αυτή τη φορά ανέλαβε και ολόκληρη την ευθύνη απαλλάσσοντας τη μητέρα της που βαρυνόταν για συμμετοχή στο ίδιο αδίκημα ενώ δεν είχε καμία εμπλοκή. «Είμαι μητέρα και μεγαλώνω μόνη τα παιδιά μου», πρόσθεσε ακόμη.

Το δικαστήριο μείωσε έτσι την ποινή της σε 13 μήνες φυλάκιση από 30 μήνες που είχε επιβάλει πρωτόδικα, ενώ αθώωσε τη μητέρα της που είχε βρεθεί κατηγορούμενη χωρίς να έχει φταίξει στο παραμικρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου», στην κατοχή της καταδικασθείσας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί όλα τα προϊόντα από τις αγορές που είχαν γίνει.