-->

Νέα κτηνωδία στην Κρήτη: Ασυνείδητοι σούβλισαν γατάκι τη Μεγάλη Παρασκευή (photos)

Μια ακόμη κτηνωδία, με θύμα ένα απροστάτευτο γατάκι, καταγράφηκε στην Κρήτη, στην «καρδιά» του Πάσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», άγνωστοι σούβλισαν ένα μικρό γατάκι, με ένα ξύλο από σουβλάκι και το άφησαν να ψυχορραγεί στους δρόμους, τη Μεγάλη Παρασκευή!

Οπως ανέφερε ο κτηνίατρος Γιώργος Πιπεράκης, οι άγνωστοι είχαν χρησιμοποιήσει το ξυλάκι και το «πέρασαν» από την κοιλιά του μικροσκοπικού γατιού, το οποίο μόλις είχε ξεπεράσει τον ένα μήνα ζωής!

Το γατάκι εντόπισε και μετέφερε στο ιατρείο ένας νεαρός Ηρακλειώτης.
Το γατάκι που σούβλισαν άγνωστοι υπάνθρωποι στο Ηράκλειο Κρήτης / Φωτογραφία: PATRIS.GR
Το γατάκι, καλά στην υγεία του, κάθεται πάνω στο νέο του «μπαμπά»

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο σοκαριστικό» Μιλώντας στην «Πατρίς» ο κ. Πιπεράκης υποστήριξε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο.

«Ηταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει» τόνισε συγκεκριμένα.

Το λιλιπούτειο γατί τελικά σώθηκε

Ο κτηνίατρος κατάφερε τελικά να αφαιρέσει το ξύλο από την κοιλίτσα του γατιού και να κλείσει το τραύμα, δίνοντάς του και αντιβίωση για να μη μολυνθεί.

Την ώρα που ο γιατρός περιέθαλπε το άτυχο γατάκι, στο κτηνιατρείο βρισκόταν ένα ζευγάρι, ο Παναγιώτης και η Αθηνά Κατσιμπίρη.

Το ζευγάρι συγκινήθηκε από την ιστορία του γατιού και αποφάσισε να το υιοθετήσει!
Το γατάκι που σούβλισαν άγνωστοι υπάνθρωποι στο Ηράκλειο Κρήτης / Φωτογραφία: PATRIS.GR
Την ονόμασαν Λίλιαν -Αναρρώνει, τρώει και παίζει

Οπως οι ίδιοι ανέφεραν στην εφημερίδα «Πατρίς», το γατάκι νιώθει ήδη καλύτερα.

«Τρώει, τρέχει, παίζει με τα παιδιά μας. Ο καθένας το ίδιο θα έκανε. Είναι ένα άκακο πλάσμα που κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι» ανέφεραν οι ίδιοι.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια έχει πέντε παιδιά, ένα σκυλί ράτσα ροτβάιλερ που γέννησε 12 κουτάβια τη Μεγάλη Παρασκευή, και πλέον θα φροντίζει το μικρό θηλυκό «τιγράκι», που ονόμασαν Λίλιαν.