-->

Μαλαισία: Αστυνομικοί ντύνονται σερβιτόροι για να δουν ποιος δεν νηστεύει

Προβλήματα με το νόμο αντιμετωπίζει στη Μαλαισία όποιος μουσουλμάνος δεν νηστεύει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η χώρα επιστρατεύει μυστικούς αστυνομικούς για να εντοπίσουν τους παραβάτες.

Τουλάχιστον 32 αστυνομικοί στην επαρχία Σεγκαματα μεταμφιέστηκαν μάγειρες και σερβιτόροι και πήγαν σε διάφορα καταστήματα εστίασης, για να πιάσουν επ′ άυτοφώρω τους μουσουλμάνους που τρώνε κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφερε η εφημερίδα New Straits Times την Πέμπτη.

Αυτοί που φτιάνχουν το καλύτερο τσάι και μαγειρεύουν τα νοστιμότερα νουντλς επιλέχθηκαν ως οι καταλληλότεροι για αυτή την αποστολή, που λαμβάνει χώρα σε 185 χώρους εστίασης. Μια άλλη προϋπόθεση για τη δουλειά είναι το χρώμα του δέρματος, καθώς πολλοί υπάλληλοι εστιατορίων είναι μετανάστες.

«Εχουμε ειδικά επιλεγμένους υπαλλήλους επιβολής του νόμου που είναι σκουρόχρωμοι» δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Σέγκαμαντ.

«Είναι πειστικοί όταν μιλάνε την ινδονησιακή και πακιστανική γλώσσα και οι πελάτες πιστέυουν ότι είναι πραγματικά σερβιτόροι» εξήγησε.

Ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου ξεκίνησε στις 5 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν από την αυγή μέχρι το σούρουπο, εκτός εάν έχουν πρόβλημα υγείας.

Σε ορισμένες περιοχές της Μαλαισίας οι μουσουλμάνοι υπόκεινται σε ισλαμιστικούς νόμους. Εάν ένας μουσουλμάνος σπάσει τη νηστεία και γίνει αντιληπτός, κινδυνέυει με πρόστιμο μέχρι 329 δολάρια ή έως και έξι μήνες κράτησης ή ακόμη και τα δύο.

Πηγή: RT