-->

ΗΠΑ: Αγρότης έκοψε το πόδι του για να σώσει τη ζωή του!

«Πολύ τυχερός», δηλώνει ένας αγρότης από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, ο οποίος, έπειτα από ένα ατύχημα, πήρε την απόφαση να κόψει το πόδι του προκειμένου να καταφέρει να ζήσει.

Συγκεκριμένα, μια μέρα, όπως όλες τις άλλες, ο 63χρονος Κέρτις Κάσερ, μετέφερε το καλαμπόκι του όταν ξαφνικά έπεσε σε μια τρύπα. 

Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ένα τρυπάνι σιτηρών το οποίο χρησιμοποιείται για τη φόρτωση του προϊόντος. Εξωτερικά μπορεί να μοιάζει με έναν χοντρό σωλήνα αλλά στο κέντρο υπάρχει ένα άξονας στον οποίο εφάπτονται μεταλλικοί έλικες και όλο αυτό περιστρέφεται. 

Έτσι λοιπόν ο 63χρονος άνδρας κατάλαβε πως να δεν δράσει άμεσα, το μηχάνημα θα τον τραβήξει μέσα.

«Δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης δεν ήξερα για πόση ώρα ακόμη θα είχα τις αισθήσεις μου. Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, αλλά μετά θυμήθηκα πως είχα μαζί μου έναν σουγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγρότης στο CNN.

Όπως λέει, ήταν μόνος του στο κτήμα και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια αφού δεν είχε επάνω του κινητό τηλέφωνο. Η μόνη λύση ήταν να κόψει το πόδι του για να ελευθερωθεί. «Ήξερε πως είχα τελειώσει με το κόψιμο γιατί ένοιωσα περίεργα κάποια στιγμή, ίσως να έκοβα κάποιον τένοντα».

Στη συνέχεια, όπως λέει, αφού ελευθερώθηκε έπεσε στο έδαφος και με τη βοήθεια των χεριών του κατάφερε να συρθεί μέχρι να φτάσει το κινητό του και να καλέσει ασθενοφόρο.

«Κάποια στιγμή σταμάτησα αλλά ήξερα πως έπρεπε να είναι για λίγο αφού μπορεί να έχανα τις αισθήσεις μου...Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Ο 63χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα μέχρι που μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Όπως λέει, τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε όσους κάνουν αγροτικές δουλειές και αυτό δεν ήταν το πρώτο του αφού παλαιότερα είχε πιαστεί το πόδι του σε ένα τρακτέρ αλλά ευτυχώς αντέδρασε άμεσα και το τραύμα ήταν επιδερμικό.

«Όλοι με ρωτούν πως γίνεται να είμαι τόσο ψύχραιμος δεδομένης της κατάστασης. Όταν ήμουν στο κέντρο αποκατάστασης είδα τόσους πολλούς ανθρώπους που πιθανότατα δεν μπορέσουν ποτέ ξανά να περπατήσουν. Εγώ όμως έστω και με δυσκολία θα περπατήσω ξανά. Είμαι τυχερός» καταλήγει ο 63χρονος.