-->

Εκλογές 2019: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε; Η επερχόμενη κακοκαιρία και η τάση για ψυχρή εισβολή (vids)

Σε τροχιά νέας κακοκαιρίας αναμένεται να μπει από την Κυριακή η Ελλάδα με έντονες βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την τάση του καιρού στο... δρόμο προς τις εκλογές;

Φαίνεται ότι καθαρά καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα καθυστερήσουν αρκετά να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, αφού και το επόμενο δεκαήμερο ο καιρός θα διατηρείται κατά διαστήματα άστατος.

Από την Κυριακή, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει μια μίνι περίοδος έντονης αστάθειας με το πέρασμα βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας να προκαλούν σε αρκετές περιοχές βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, μάλιστα, σε σχέση με τα επίπεδα του Σαββατοκύριακου, που θα είναι έως και λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας και τους 27 βαθμούς τοπικά, θα πέσει την επόμενη εβδομάδα αρκετά.

Και όπως θα δείτε στον χάρτη θερμοκρασιών, η τάση που ήδη εμφανίζεται για την εβδομάδα διεξαγωγής των ευρωεκλογών, δείχνει πως είναι πολύ πιθανή η επικράτηση θερμής εισβολής και σημαντικότατης ανόδου της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει -αν επιβεβαιωθούν τα υπάρχοντα στοιχεία- τους 30 βαθμούς.
Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε το πέρασμα των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την Ελλάδα και τις περιοχές που θα έχουν κακοκαιρία από την Κυριακή και μετά: