-->

Αμστερνταμ: Εκλεισε δωμάτιο μέσω Airbnb και ήταν κοντέινερ

Ενας Βρετανός τουρίστας στο Αμστερνταμ δεν πίστευε στα μάτια του όταν έφτασε στο κατάλυμα που είχε κάνει κράτηση μέσω  Airbnb.

Ο Λονδρέζος Μπεν Σπέλερ πλήρωσε 100 λίρες (114 ευρώ) για μία διανυκτέρευση στο κατάλυμα που περιγράφεται στην πλατφόρμα ως «καθαρό δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο».

Αλλά αυτό που βρήκε κατά την άφιξή του ήταν ένα εμπορευματοκιβώτιο στην άκρη του δρόμου κοντά στο σταθμό Αμστελ του μετρό της ολλανδικής πρωτεύουσας.
«Κλείσαμε αμέσως δωμάτιο σε ξενοδοχείο μόλις το είδαμε», ανέφερε ο Σπέλερ στο Facebook. «Για να είμαι δίκαιος, πήρα πίσω τα 100 δολάρια που είχα πληρώσει» , πρόσθεσε.

Μέσα στο κοντέινερ, που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου, ο άτυχος τουρίστας βρήκε ένα στρώμα και μια κουβέρτα, με μια χημική τουαλέτα που συνδεόταν με το «υπνοδωμάτιο».

Μάλιστα, λίγο πριν την άφιξή του, ο οικοδεσπότης που του είχε συστηθεί ως Τζέικομπ, τον είχε προειδοποιήσει ότι υπήρχε πρόβλημα με το νερό...
«Οταν φτάσαμε, περάσαμε το εμπορευματοκιβώτιο τρεις φορές με το ταξί επειδή δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα μπορούσε να είναι αυτό», δήλωσε ο ταλαιπωρημένος τουρίστας. «Στη συνέχεια, έλεγξα ξανά την πλατφόρμα και είχε αλλάξει τον τίτλο σε σπίτι - εμπορευματοκιβώτιο», εξήγησε.

Η Airbnb του επέστρεψε ολόκληρο το ποσό των 100 λιρών που είχε δώσει κατά την κράτηση και ακόμη 230 λίρες για το ξενοδοχείο που τελικά έμεινε ο Σπέλερ.

Η εταιρεία έχει επίσης καταργήσει το προφίλ του οικοδεσπότη από τις λίστες της, οι οποίες περιελάμβαναν ένα δεύτερο κοντέινερ στην άλλη πλευρά της πόλης.

Σε μια δήλωση, η Airbnb διευκρίνισε: «Οι ψευδείς καταχωρήσεις δεν έχουν θέση στην πλατφόρμα μας και η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει συνεχώς τις άμυνές μας και να αντιμετωπίζει τους κακούς ηθοποιούς. Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb και πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες διαμένουν σε καταλύματα Airbnb κάθε βράδυ, το ζήτημα είναι απίστευτα σπάνιο».

Ο Τζέικομπ δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, αλλά τουλάχιστον ένα από τα εμπορευματοκιβώτια του έχει απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων AT5, οι τοπικές αρχές διαπίστωσαν ότι το κοντέινερ δεν είχε άδεια να βρίσκεται εκεί όπου ήταν, πράγμα που οδήγησε στην τελική απομάκρυνσή του.
Πηγή: huffpost