-->

Μύκονος: Η θαλαμηγός του εμίρη έκρυψε μέρος του ορίζοντα – Στα 280.000.000 ευρώ η αξία της

O εμίρης του Ντουμπάι έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στη Μύκονο και όχι άδικα. Για κάποιους οι διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει...

Η παρέλαση υπερπολυτελών γιoτ στην Μύκονο συνεχίζεται παρόλο που το καλοκαιράκι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ημερολογιακά. Μετά το Icon, μια ακόμη χλιδάτη θαλαμηγός έριξε άγκυρα στο νησί των Ανέμων.

Ο λόγος για το Radiant, ιδιοκτησίας του εμίρη του Ντουμπάι Abdullah Al Futtaim. Το σούπερ σκάφος, μήκους 110 μέτρων, ναυπηγήθηκε το 2009 για λογαριασμό του Ρώσου μεγιστάνα Boris Berezovsky, ο οποίος για να το αποκτήσει πλήρωσε 149 εκατομμύρια ευρώ.

Οικονομικές δυσκολίες όμως, τον ανάγκασαν να το πουλήσει και έτσι το 2011 το σκάφος πέρασε στην ιδιοκτησία του Σαουδάραβα εμίρη αντί 240 εκατομμυρίων ευρώ! Η αξία του σήμερα υπολογίζεται στα 280 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που το κατατάσσει στην λίστα με τα 10 πιο ακριβά γιοτ του πλανήτη.

Το Radiant μπορεί να φιλοξενήσει 60 άτομα μαζί με το πλήρωμα. Διαθέτει ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σινεμά και 2 πισίνες, ενώ είναι εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο κανόνι νερού με την ικανότητα να βυθίζει σκάφη έως 91 μέτρα μακριά.

Η εκπληκτική θαλαμηγός του Εμίρη

Πηγή: mykonoslive.tv