-->

Κώστας Πάσσαρης: Επιτέλους ξεκινά και χωρίς εκείνον η δίκη για τα εγκλήματά του

Θα αρχίσει τελικά, χωρίς την παρουσία του Κώστα Πάσσαρη, η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που αφορά στις δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής». Παράλληλα, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι αφού εκτίσει την ποινή του στη Ρουμανία πρόκειται να μεταφερθεί υποχρεωτικά στην Ελλάδα.

Σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ζήτησαν την σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να εκδοθεί ο διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως η έκδοση του Κώστα Πάσσαρη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συναινεί σε αυτήν, έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει αναβληθεί τρεις φορές.

Κίνδυνος παραγραφής των εγκλημάτων του Κώστα Πάσσαρη

Στο δικαστήριο τέθηκε και το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να επισημαίνουν «είμαστε στα όρια της παραγραφής… «. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη τόνισε ότι «οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026». 

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις που έχει διαπράξει εκεί. Ωστόσο, ο συνήγορος του υπογράμμισε ότι ο εντολέας του θα «μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα». «Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος συμπληρώνοντας πως «Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί να πει αυτά που έγιναν , να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη».

Τα θύματα του Κώστα Πάσσαρη
Ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος
Ο Αθανάσιος Δρακόπουλος
Οι  συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς όλα αυτά τα χρόνια αναμένουν την τιμωρία των υπευθύνων για το χαμό των δικών τους ανθρώπων. 
Η αιματηρή απόδραση του Κώστα Πάσσαρη από το Κρατικό Νίκαιας

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2000, ο Κώστας Πάσσαρης πέφτει στα χέρια της αστυνομίας. Οδηγείται στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού και περιμένει να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, ληστείες – κλοπές, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα οι συνεργοί του και ο ίδιος έχουν καταστρώσει σχέδιο απόδρασης. Στις 7 Φεβρουαρίου 2001, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εγκρίνει τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Προτού αναχωρήσει για τις εξετάσεις, ο Πάσσαρης είχε κάνει ανάληψη 100.000 δραχμές από τον ατομικό του λογαριασμό στο λογιστήριο της φυλακής. Αυτό για έναν περίεργο λόγο δεν παραξένευσε κανέναν. Ο Πάσσαρης με την βοήθεια των συνεργών του αποδρά με κινηματογραφικό και αιματηρό τρόπο από το Γενικό Κρατικό. Δολοφονεί εν ψυχρώ δυο αστυνομικούς, τον Αθανάσιο Δρακόπουλο και τον Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και τραυματίζει σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Πηγή: newsit