-->

Ντουμπάι: Βρετανίδα κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή «έθιξε» τη νέα σύζυγο του πρώην της στο Facebook

Με ποινή κάθειρξης έως και δύο ετών βρίσκεται αντιμέτωπη μια Βρετανίδα στο Ντουμπάι, επειδή φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για τη νέα γυναίκα του πρώην συζύγου της στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Guardian, η 55χρονη Laleh Shahravesh από το Ρίτσμοντ συνελήφθη μαζί με την έφηβη κόρη της στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας δύο αναρτήσεων που είχε κάνει στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δύο χρόνια νωρίτερα, όταν ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λόγος που η 55χρονη επισκέφθηκε το Ντουμπάι πρόσφατα ήταν για να παραστεί στην κηδεία του πρώην της συζύγου και πατέρα της κόρης της, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του άνδρα από έμφραγμα στις 3 Μαρτίου. 

Μετά τη σύλληψη, οι τοπικές Αρχές επέτρεψαν στο 14χρονο κορίτσι να ταξιδέψει μόνο του στην πατρίδα του, ενώ αντίθετα η μητέρα της οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την απελευθέρωση της γυναίκας. 

Η Shahravesh ήταν ήδη παντρεμένη επί 18 χρόνια με τον σύζυγό της όταν το ζευγάρι μετακόμισε προσωρινά πριν από δύο χρόνια με την κόρη του από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ντουμπάι. 

Μετά από οκτώ μήνες η γυναίκα αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της μαζί με το παιδί της. Ο άνδρας της έμεινε να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές, προτού επιστρέψει κι αυτός κοντά τους στο Λονδίνο.

Δύο μήνες αφότου έφυγαν, η Shahravesh έλαβε ταχυδρομικά τα έγγραφα του διαζυγίου. Λίγες μέρες μετά, είδε φωτογραφίες στο Facebooκ στις οποίες ο σύζυγός της πόζαρε με τη νέα του γυναίκα. 

Εξοργισμένη, η προδομένη Βρετανή έκανε δύο αναρτήσεις στα φαρσί, στις οποίες ευχόταν στον σύζυγό της να πεθάνει και μιλούσε απαξιωτικά για τη νέα του γυναίκα, χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί ότι τα συγκεκριμένα ποστ μπορεί κάποτε να της στοίχιζαν την ελευθερία της...