-->

Μύκονος: Εκπληκτικές εικόνες βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής – Η άνοιξη στο νησί των ανέμων

Η Μύκονος εντυπωσιάζει και την Άνοιξη. Απόδειξη οι μοναδικές εικόνες...

Ξωκλήσια, πρόβατα, πόνυ, λουλούδια, όλα μπορούν να ζωντανέψουν, ανάλογα με την δουλειά και τον κόπο που θα βάλει ο φωτογράφος στην εκάστοτε λήψη. Το έχουμε δει αρκετές φορές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες, όμως, τραβηγμένες στην Μύκονο από τον Πέτρο Νάζο ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία. Ανήκουν σε αυτές, που είναι τόσο μαγικές, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πίνακες ζωγραφικής, δημιουργήματα κάποιου μεγάλου ζωγράφου. Απολαύστε τες!

Η Μύκονος την φετινή ΆνοιξηΔύσκολη σεζόν για ιδιοκτήτες ακινήτων

Με χάρτινες ταμπέλες που γράφουν ”Ενοικιάζεται” έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια. Αν κάποιος κάνει μια σύντομη βόλτα, θα διαπιστώσει πως η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες κενά μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιάστη.

Αιτία για τα πολλά άδεια ακίνητα είναι τόσο τα τρελά χρήματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν όσο και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή ”αέρα” σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000€, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε σπίτι 2 δωματίων κοστίζει €10.000) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη! Και κάπως έτσι το όνειρο ενός επιχειρηματία γίνεται εφιάλτης.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η πανθομολογούμενη πτώση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Μυκόνου. Η Χώρα του νησιού ορισμένες μέρες του καλοκαιριού γίνεται απαγορευτική λόγω του έντονου κυκλοφοριακού, οι κρουαζιέρες πάρα τον όγκο τους δεν αποφέρουν την ανάλογη ταμειακή κίνηση στα μαγαζιά, ενώ στις παραλίες οι επισκέπτες μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα, από καταγάλανα νερά για βουτιές μέχρι καταστήματα για ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στη μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

Τα ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια

Πηγή: mykonoslive.tv