-->

Αυστραλός μήνυσε τον προϊστάμενό του ζητώντας $1,8 εκατ. επειδή... τις αμολούσε προς το μέρος του!

Ένα αυστραλιανό εφετείο απέρριψε την Δευτέρα μια υπόθεση για υποτιθέμενο εργασιακό bullying, μετά τη μήνυση που κατέθεσε μηχανικός κατά του προϊσταμένου του επειδή... τις αμολούσε συνεχώς προς τη μεριά του.

Το εφετείο της Βικτώρια συμφώνησε με παλαιότερη δικαστική απόφαση που ανέφερε ότι, ακόμα κι αν όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων Ντέιβιντ Χινγκστ είναι αλήθεια, τα αέρια δεν συνιστούν εργασιακό bullying.

O 56χρονος Χινγκστ πάντως είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεσή του μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για να δικαιωθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της απόφασης. 

Στην μήνυσή του, ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας Construction Engineering κατηγορούσε τον προϊστάμενό του, Γκρεγκ Σορτ, ότι εσκεμμένα άφηνε αέρια προς την μεριά του, το διάστημα που εργαζόταν εκεί, για να τον «βασανίζει». Μάλιστα χαρακτήριζε τον Σορτ «serial farter», που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να του κάνει τον βίο αβίωτο, για να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη δουλειά του. 

Σύμφωνα με τον Χινγκστ, ο προϊστάμενός του ερχόταν πολλές φορές την ημέρα στο μικρό γραφείο του, που δεν έχει παράθυρα, ειδικά για να «τις αμολήσει». 

«Τις άφηνε όταν είχα γυρισμένη την πλάτη και μετά έφευγε. Αυτό γινόταν πέντε έξι φορές την ημέρα» είπε στο δικαστήριο ο καταγγέλλων, εξηγώντας ότι το bullying δεν περιοριζόταν μόνο στα αέρια αλλά περιλάμβανε και άλλες άσεμνες χειρονομίες εκ μέρους του πρώην προϊσταμένου του. 

«Πολλές φορές μου έδειχνε τον πισινό του ενώ μιλούσαμε, ενώ με είχε βρίσει επανειλημμένα και στο τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν ο Χινγκστ να υποστεί ψυχικό τραύμα, που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από τη δουλειά του για πολλές μέρες, έως ότου απολύθηκε.

Πάντως το δυσώδες «δράμα» του καταγγέλλοντα δεν συγκίνησε το εφετείο, που απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση, επιβάλλοντας μάλιστα στον Χινγκστ να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα της πρώην «νέμεσής» του.

Πηγή: protothema